Recepty a návody

Sušené ryby Radoberský

Sušené ryby Radoberský

Sobota 23. března 2019 Svátek má Ivona
Váš košík je prázdný,-
Sušené ryby Radoberský

Sušené ryby Radoberský Zeleninový salát s mojamou (salát)

Ingredience:

  • 200 g tuňáka mojamy
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1 menší cibule
  • 1 mrkev
  • 1 citrón
  • extra panenský olivový oleje
  • 5 lžic octa balsamico.
Postup přípravy:
Mojamu nakrájíme na tenké plátky.
Nakrájíme cibuli, červenou a žlutou papriku a malé kostičky mrkev. Do misky vložíme plátky mojamy a nakrájenou zeleninu, obsah mísy pokapeme citrónovou šťávou a přidáme olej a ocet balsamico, promíchejte a nechte vše uležet alespoň půl hodiny v lednici. Můžete ozdobit krabími tyčinkami. Jako předkrm je ideální čerstvá bageta nebo opečený toast.

Sušené ryby Radoberský Mojama s křepelčím vejcem (předkrm) – Doporučujeme!

Sušené ryby Radoberský

Ingredience:

  • 100g tuňáka Mojamy
  • 5 plátků čerstvé bagety
  • 5 ks křepelčích vajec
  • extra panenský olivový olej
  • rajčata
  • čerstvě namletý pepř
Postup přípravy:
Nakrájenou bagetu rozmístíme na talíř a pokapeme olivovým olejem, Na pečivo naskládáme nakrájené plátky rajčat a překryjeme tenkými plátky mojamy. Nakonec přidáme osmažené buličí oko z křepelčího vejce. Posypeme čerstvě namletým pepřem. Přejeme dobrou chuť.

Sušené ryby Radoberský Mojama na česneku (předkrm)

Ingredience:

  • 200g Tuňáka Mojamy
  • 2 stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej
  • petrželka
Postup přípravy:
Ostrým nožem nakrájíme mojamu na velmi tenké plátky a dáme na talíř. Pokapeme panenským olivovým olejem. Nakrájíme česnek a petrželku najemno a posypeme mojamu. Naloženou mojamu necháme nějakou dobu odpočívat a mojama je připravená k jídlu. Jako příloha je vynikající opečený toast.

Sušené ryby Radoberský Opečený toast s mojamou (předkrm) – Doporučujeme!

Sušené ryby Radoberský

Ingredience:

  • 100g plátků mojamy
  • bageta, toastový chléb nebo veka.
  • kilogram zralých rajčat
  • extra panenský olivový olej
  • petrželka
  • hlávkový salát
Postup přípravy:
Najemno nakrájíme zralá rajčata (můžeme nasekat i v mixéru). Do nasekaných rajčat zamícháme olivový olej a nadrobno nasekanou petrželku.
Talíř, na kterém budeme podávat předkrm, vysteleme listy hlávkového salátu. Na sálat naskládáme opečené plátky pečiva, na které namažeme připravenou směs z nasekaných rajčat. Namazané pečivo překryjeme plátky mojamy a posypeme petrželkou a přelijeme olivovým olejem.

Sušené ryby Radoberský Hořkosladká mojama (předkrm):

Ingredience:

  • 100 g tuňáka Mojamy,
  • střední rajče,
  • kozí sýr 100g,
  • třtinová melasa,
  • sekané mandle
Postup přípravy:
Mojamu nakrájíme na tenké plátky. Stejně tak rajčata a kozí sýr. Položíme plátky rajčat, překryjeme plátky kozího sýra a plátky mojamy. Posypeme nasekanými mandlemi a polijeme melasou. Dobrou chuť.

Sušené ryby Radoberský Mojama salát s celerem (předkrm):

Sušené ryby Radoberský

Ingredience:

  • 150 g tuňáka mojamy
  • extra panenský olivový olej
  • 200 g čerstvých rajčat,
  • 50 g celeru,
  • 1 šálek zelených a černých oliv,
Postup přípravy:
Než začneme připravovat salát, nakrájíme tenoučké plátky z mojamy a naložíme je do panenského olivového oleje. Mojama nám změkne a více vynikne její chuť. Mojamu stačí naložit půl hodiny před začátkem přípravy.

Nakrájíme plátky rajčat a pokapeme panenským olivovým olejem. Nakrájená rajčata překryjeme naloženými plátky mojamy a posypeme najemno nastrouhaným celerem. Dozdobíme černými a zelenými olivami.

Sušené ryby Radoberský Podzimní mojama se zelenými jablky (předkrm/salát)

Ingredience:

  • 4 zelená jablka
  • polévková lžíce másla
  • 1-2 citróny
  • 1 stroužek česneku
  • 3-4 snítky koriandru
  • 100-120g plátků mojamy
Postup přípravy:
Mojamu naskládáme na talíř a lehce polijeme olivovým olejem, necháme mojamu odpočívat půl hodiny. Na pánvi a mírném ohni rozpustíme máslo a přidáme nakrájená jablka. Čekáme, až nám jablka zkaramelizují a mírně změknou. Následně jablka vyjmeme z pánve a vložíme do připravené mísy. Na pánev následně vložíme najemno nakrájený česnek, koriandr a šťávu z půlky citrónu. Druhou polovinu citrónu vymačkáme do mísy a vložíme připravené plátky mojamy. Obsah mísy přelijeme připravenou šťávou z pánve. Obsah mísy mírně promícháme.

Sušené ryby Radoberský Špagety s bottargou (hlavní jídlo)

Ingredience:

  • 400g špaget
  • 4 až 8 lžic extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nakrájet na tenké plátky)
  • 1 malá chilli papričky (nakrájet na tenké plátky)
  • 2 lžíce semen fenyklu
  • 3 lžíce solených kapary (opláchnout)
  • 2 lžíce jemně nasekané pažitky
  • Malý kousek bottargy (asi 125-150g) z Parmice nebo tuňáka.
Zatímco se těstoviny vaří ve velkém hrnci s osolenou vodou, připravíme omáčku. Do velké pánve nalijeme olej a přidáme česnek, čili papričku, semena fenyklu a kapary. Restujeme několik minut a poté přidáme odkapané špagety. Dobře promícháme a na vrch přidáme tenké plátky bottargy. Pokrm posypeme nakrájenou pažitkou. Podáváme horké!

Sušené ryby Radoberský Celerový salát s bottargou (salát)

Sušené ryby Radoberský

Ingredience:

  • 125g bottargy
  • 150g řapíkatého celeru
  • 4 rajčata (oloupané a nakrájené na kostičky)
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1,5 polévkové lžíce citronové šťávy
  • hrubá sůl a pepř
Smíchejte citrónovou šťávu s olivovým olejem. Do směsi nasypejte sůl. Na talíře, umístěte řapíkatý celer, přikryjeme nakrájenými rajčaty a překryjeme bottargou.
Přelijeme zálivkou. Podáváme s topinkami.

Sušené ryby Radoberský Bottarga s koprem (předkrm)

Ingredience:

  • bottarga
  • jogurt nebo smetana
  • citrón
  • kopr
  • toastový chléb
  • sůl a pepř
Do jogurtu popř. smetany přidejte sůl, pepř, pár kapek citrónové šťávy a nasekaný kopr podle chuti. Pomazánku namažeme na čerstvě opečený toast a překryjeme bottargou.

Sušené ryby Radoberský Míchaná vejce s bottargou (Předkrm)

Ingredience:

  • Opečené toasty
  • 4 vejce
  • 100g Bottargy
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Směs bylin dle vaší chuti (petržel, pažitka, estragon)
  • artyčoky (volitelně)
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl a pepř.
Použijete-li artyčoky, nakrájejte je na tenké plátky a smíchejte s trochou citrónové šťávy. Nastrouhejte Bottargu (nebo nakrájejte jemné plátky). Nasekejte váš výběr bylin. Rozmíchejte vejce v misce, přidejte sůl, pepř, nasekané bylinky a směs zamíchejte. Rozpusťte máslo na pánvi a přidejte olivový olej. Míchaná vajíčka dejte na toast a přidejte Bottargu (a artyčoky) dle chuti.

Sušené ryby Radoberský Špagety alla bottarga

Sušené ryby Radoberský
Ingredience:
  • 400g špaget
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, jemně nakrájený
  • 1 chilli paprička
  • 100g najemno nastrouhané bottargy (tuňák nebo parmice)
  • nasekaná petrželka
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
Uvařte špagety ve slané vodě al dente (se solí však opatrně, bottarga je slaná).
Mezitím na olivovém oleji orestujte plátky česneku a nakrájenou čili papričku. Poté co česnek zezlátne, přidejte polovinu na jemno nastrouhané bottargy a dejte pánev z plamenu.
Sceďte špagety a nasypte je na pánev a promíchejte. Servírujte čtyřem osobám.

Na závěr posypeme zbytkem nastrouhané bottargy s nastrouhanou citrónovou kůrou.
Veškeré nabízené zboží je včetně 15/21% DPH   Zboží podléhá nejpřísnějším Evropským normám
Sušené ryby Radoberský Sušené ryby Radoberský Sušené ryby Radoberský

Kontaktní informac

Výdejní / Prodejní místo:
Rybárna Radoberský
Masarykovo náměstí 319
509 01 Nová Paka

Sušené ryby Radoberský

Sušené ryby Radoberský

...

Sušený tuňák mojama

Tuňák mojama je španělská delikatesa vyrobená z tu...
Sušené ryby Radoberský Sušené ryby Radoberský Sušené ryby Radoberský