Sušený tuňák

Sušené ryby Radoberský

Sušené ryby Radoberský

Sobota 23. března 2019 Svátek má Ivona
Váš košík je prázdný,-

Sušené ryby Radoberský

je pochoutka plná moře a slunce.

Sušený tuňák mojama

Sušené ryby Radoberský
Tuňák mojama je španělská delikatesa vyrobená z tuňáka žlutoploutvého. Tuňák mojama je považován za krále mezi sušenými rybami a tradice výroby sahá do dob před našim letopočtem. Název mojama pochází z arabského slova musama (suchý). Mojamu však původně začali vyrábět už Féničané v osadě kolem dnešního města Cádiz ve španělské Andalusii. Tuňák mojama tehdy byl pro Féničany cenný produkt, se kterým se obchodovalo v celém tehdejším středomoří.

Tuňák mojama se vyrábí z výběrových hřbetních částí tuňáka, které jsou dle původní receptury naloženy na dva dny do mořské soli. Nasolené partie se následně omyjí a následuje pozvolné sušení na slunci a větru po dobu tří až čtyř týdnů. Po vysušení sníží tuňák mojama svojí hmotnost na polovinu a ztmavne do tmavě vínové barvy. Po rozkrojení se objeví jasnější a zářivější odstín červené s aromatickou vůní a s příjemným přívlastkem tuňáka. Gurmánský výsledek je vynikající a jedinečný! Tuňák se krájí na nejtenčí možné plátky a hodinu před podáváním se doporučuje naložení mojamy do panenského olivového oleje. Tuňák mojama změkne a vynikne její nenapodobitelná chuť. Požitek je maximální. Mojama se Vám téměř rozpustí v ústech a přinese velice intenzivní chuť, která je úžasná v kombinaci se zralými rajčaty, praženými mandlemi, olivami a čerstvě namletým pepřem. Plátky mojamy lze také jednoduše podávat na čerstvém chlebu pokapaném kvalitními oleji různých příchutí. Tuňák je též vynikající v kombinaci s těstovinami, takže až budete příště přemýšlet o parmazánu, zkuste jej nahradit strouhaným tuňákem. Těstoviny budou jednoduše vynikající.

Tuňák mojama je k dostání v několika kvalitativních kategoriích, které jsou dány hřbetními partiemi, ze kterých je mojama vyráběna. Tuňák mojama se vyrábí z partií těsně pod hřbetní ploutví, z oblasti pod kůží i z části v těsné blízkosti páteře. Jednoduše lze říci, že čím blíže se blížíme páteři, tím je mojama chutnější a dražší.

Tuňák mojama
Část beder tuňáka, která je umístěna přímo pod hřbetní ploutví tuňáka. V řezu pak má mojama téměř trojúhelníkový tvar. Doporučujeme všem rybomilům a lidem, kteří nepohrdnou mít kus opravdového tuňáka doma v ledničce.


Tuňák mojama - speciál
Mojama - speciál je bederní částí pod kůží tuňáka. Mojama - speciál má lahodnější chuť a řezy mojamy speciál jsou větší v porovnání s klasickou mojamou. Doporučujeme opravdovým labužníkům.


Tuňák mojama - extra
Jedná se o nejkvalitnější produkt z tuňáka. Tuňák mojama - extra je získána z partií tuňáka, které jsou v těsné blízkosti páteře. Řez z mojamy extra má obdélníkového tvar. Chuťový zážitek je ještě o stupínek vyšší než u mojamy klasik. Doporučujeme jako dárek pro opravdové gurmány nebo pro přípravu pokrmů nejvyšší kvality.

Tuňák mojama je také bohatý na tělu prospěšné látky a živiny. Tuňák mojama obsahuje velké množství bílkovin a minimum tuků a sacharidů. Tuňák mojama je bohatý na vitamín D, selen a omega 3.

POZOR! Další dovoz Mojamy a Bottargy ze Španělská se uskuteční tento měsíc (květen). Kdo má zájem, nechť objednává ...
Veškeré nabízené zboží je včetně 15/21% DPH   Zboží podléhá nejpřísnějším Evropským normám
Sušené ryby Radoberský Sušené ryby Radoberský Sušené ryby Radoberský

Kontaktní informac

Výdejní / Prodejní místo:
Rybárna Radoberský
Masarykovo náměstí 319
509 01 Nová Paka

Sušené ryby Radoberský

Sušené ryby Radoberský

...

Sušený tuňák mojama

Tuňák mojama je španělská delikatesa vyrobená z tu...
Sušené ryby Radoberský Sušené ryby Radoberský Sušené ryby Radoberský